SKANDAL: Holandska policija pretukla predsednika Legije, privedeni Pankov i Žosue!

Holandska policija privela je sinoć fudbalere Legije Radovana Pankova i kapitena Žosuu nakon utakmice Lige konferencija između AZ Alkmara i poljskog kluba, dok je u gužvi ispred stadiona policija pretukla i predsednika Legije Darijuša Mioduskog, prenose poljski mediji.

Policija je objavila kako je dvoje privedenih osumnjičeno za krivično delo napada, objavila je holandska agencija Algemeen Nederlands Persbureau (APN).

Poljski mediji prenose da je došlo do guranja i tuče sa redarima koji nisu hteli da puste fudbalere Legije da izađu sa stadiona. Navodno jer su navijači poljskog tima u tom trenutku počeli da izlaze sa stadiona na drugim sektorima.

Situacija je eskalirala, a u gužvi je stradao i predsednik poljskog kluba Darijuš Mioduski, te jedan od trenera koji su dobili udarce po licu i leđima.

Policija je u jednom trenutku zapretla da će nasilno ući u autobus ako Pankov i Žosua ne izađu iz njega. Srpski i portugalski fudbaler su potom odvedeni u policijsku stanicu, dok su trener Legije Kosta Runjajić, tim menadžer Konras Pašnjevski i klupski advokat taksijem otišli za njima u stanicu.

„Fizički integritet nekoliko igrača i članova stručnog štaba narušen je od strane osiguranja i policije. Situacija bez presedana“, napisao je čelnik kluba Jarek Jankovski na svom Tviter profilu.

Ostavite komentar