Selektor Brazila: Poštujemo Srbiju, favoriti smo samo dok ne izađemo na teren

Selektor Brazila Tite kaže uoči meča sa Srbijom da je prva utakmica na Mundijalu izuzetno važna, da Brazilci sanjaju da budu pobednici, da poštuju rivale, ali i sebe.

Brazil i Srbija u četvrtak od 20 sati igraju na šampionatu sveta u Kataru, a selektor Brazila Tite ističe da Srbija ima dosta iskustva, sa dobrim rezultatima u poslednje vreme.

„Imali su neke povrede, pratimo ih, vrlo ih poštujemo, siguran sam da će svi biti spremni, ali favoriti smo samo dok ne izađemo na teren. Posebno moramo da obratimo pažnju na njihove ofanzivne karakeristike“, izjavio je Tite na konferenciji za medije u Dohi.

Nije želeo da otkrije sastav svog tima, ali je istakao da ima različite opcije.

„Neću vam reći sastav jer ne želim da otkrivam karte, ali imamo različite opcije. Iz iskustva koje imam sa ovim podnevljem dobra je stvar što imamo pet izmena. To nam daje mogućnost da menjamo ritam tokom utakmice“, istakao je Tite.

Kaže da Brazilci imaju dva ili tri modela igre i da će izabrati onaj koji je najbolji u odnosu na karakteristike koje ima Srbija.

Silva: Verujte u nas, srećni smo kada smo zajedno

Kapiten Brazila Tijago Silva obećao je da će njegov tim dati sve od sebe na meču sa Srbijom.

„Osećamo i verujemo u sebe i sve što smo uradili. U dobroj smo situaciji, svi smo zdravi, verujte u nas i budite sigurni da smo spremni da damo sve od sebe. Izvanredna atmosfera, srećni smo kada smo zajedno, imamo sjajan miks iskusnijih i starijih igrača“, rekao je Tijago Silva.

I debitanti na Mundijalima su iskusni, poput Rodriga, koji je bio ključni igrač Reala, primetio je Silva.

„Spreman sam i zahvalan na prilici da budem kapiten Brazila, kao i da budem deo tima u ovim godinama. Moramo da budemo spremni, jer znamo koliko je važna prva utakmica, nikako ne bi bilo dobro da bude nerešeno zbog prolaza u nokaut fazu“, naveo je kapiten Brazila i naglasio da su njemu i njegovim saigračima inspiracija šampioni sa prethodnih Mundijala.

Ostavite komentar