SAZNAJEMO: Selektor Pešić ostao bez više od polovine tima sa Evrobasketa!

Najmanje sedmorica srpskih reprezentativaca od 12 učesnika Evrobasketa neće igrati na predstojećem Svetskom prvenstvu u košarci.

Od igrača koji su igrali na Evrobasketu prošle godine, selektor Svetislav Pešić neće moći da računa na: Nikolu Jokića, Nikolu Kalinića, Vasilija Micića, Vladimira Lučića, Nemanju Nedovića, Marka Jagodića-Kuridžu i Ognjena Jaramaza.

Dakle, Pešić neće računati na više od polovine tima koji je vodio u Češku i Nemačku prošle godine – čak sedam od 12 igrača izostaće sa Mundobasketa.

Glavna tema tokom leta bio je Nikola Jokić, na čiju odluku se čekalo dugo. Na kraju, Jokić se javio Pešiću i rekao da je ovo leto odlučio da odmori, zato što ne bi bio mentalno sto posto prisutan da se odazvao.

Novopečeni igrač Oklahome Vasilije Micić je takođe tražio prostor da se na pravi način pripremi za najbolju košarkašku ligu na svetu.

Nikola Kalinić je ranije najavio da ovo leto želi da posveti odmoru i rehabilitaciji.

Vladimir Lučić, Ognjen Jaramaz i Aleksej Pokuševski se oporavljaju od povreda, a Nemanja Nedović je poslednji u listi imena reprezentativaca koji su se zahvalili selektoru. Razlozi su to što je daleko od željene forme i što se ne uklapa u ulogu koju mu je namenio Pešić.

Marko Jagodić Kuridža se nije našao na širem spisku.

Male su šanse da će biti spremni i Uroš Trifunović i Alen Smailagić.

Pešić je na Akropolis kup u Grčku vodio sledećih 14 igrača: Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Nikola Milutinov, Aleksa Radanov, Aleksa Avramović, Stefan Jović, Nikola Jović, Dušan Ristić, Filip Petrušev, Nemanja Nedović, Ognjen Dobrić, Vanja Marinković, Dejan Davidovac i Boriša Simanić.

Ostavite komentar