Radnički i Čukarički počinju kvalifikacije za Ligu konferencija (19.00, RTS2)

Fudbaleri Radničkog i Čukaričkog počinju kvalifikacije za Ligu konferencija utakmicama drugog kola. Radnički igra protiv Gzire na Malti od 19 časova, dok će sat kasnije Čukarički početi meč protiv Rasinga u Luksemburgu. Taj duel možete pratiti na Drugom programu RTS-a.

Radnički će prvi na teren protiv Gzire, a trener Tomislav Sivić navodi da ekipa neće imati lak posao.

Čukarički na RTS2

„Pred nama je utakmica koju su naši navijači dugo priželjkivali, čitave tri godine. Radnički svake sezone ima ambiciju da igra u Evropi, jer ima tradiciju dobrih rezultata na međunarodnoj sceni. Mi zbog toga imamo obavezu da sutra budemo na nivou. Spremni smo da izađemo na megdan Gziri i da damo sve što je u našoj moći da ostvarimo dobar rezultat“, rekao je Sivić.

„Oni su solidna ekipa. Imaju puno stranaca, igraju u sistemu 5-3-2, na kontre i polukontre. Imaju dvojicu napadača koji ostaju sami sa protivničkim štoperima i to može da bude opasnost. Moramo da budemo pametni, da iskoristimo njihove slabosti. Imaju par nezgodnih igrača.“

On se potom osvrnuo i na uslove za igru u ovoj ostrvskoj državi.

„Sve je drugačije ovde, vlažnost vazduha, toplota, jako su teški uslovi za igru. Igraćemo na veštačkoj podlozi. Ali mi ne želimo nikakve izgovore. Došli smo ovde dan ranije, što je jako dobro, imamo vremena da se naviknemo i nema razloga da sutra ne budemo pravi. Kvalitetnija smo ekipa od njih i to želimo da pokažemo“, istakao je Sivić.

Čukarički će u četvrtak od 20 časova igrati prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije protiv Rasing uniona u Luksemburgu, uz direktan prenos na RTS2.

„Brđani“ su trenirali na prelepom nacionalnom stadionu u večernjem terminu, a pre toga održana je i konferencija za novinare kojoj su prisustvovali samo predstavnici srpskih medija.

„Oduvek sam govorio da u Evropi nema lakih rivala. U Luksemburgu ekipe, ali i reprezentacija igraju sve bolje. Poštujemo svakoga, ali želimo dobar rezultat za revanš“, rekao je trener Čukaričkog Dušan Kerkez.

Kerkez je analizirao protivnika.

„Imaju dosta stranaca, neki od njih poreklom su sa naših prostora, kao i njihov novi trener. Nećemo ih potceniti, dobra su ekipa, moramo da ih shvatimo ozbiljno. Očekujem da postignemo gol, a da sačuvamo svoju mrežu“, dodao je trener srpskog kluba.

Ostavite komentar