PO ZAVRŠETKU SVETSKOG PRVENSTVA U VESLANjU: Na Igrama u Parizu cilj medalja

Velika su bila očekivanja od srpskih veslača na Svetskom prvenstvu, koje je u nedelju zaršeno na Savskom jezeru u Beogradu. Učinak na kraju nije bio kakav se želeo. U poslednjoj trci, jedina veslačica u srpskom timu Jovana Arsić je osvajanjem trećeg mesta u B grupi obezbedila normu za Olimpijske igre u Parizu.

Arsićeva je bila deveta, Nikolaj Pimenov 12, dubl skul Beđik-Filipović je završio na 14. mestu dok su najveći aduti u dvojcu Mačković i Vasić podbacili i na kraju bili 18. Podsetimo, očekivanja su bila da dvojac i Jovana Arsić uđu u A finale i borbu za medalju.

Jedina je, dakle, razlog za zadovoljstvo imala Jovana Arsić koja se u oceni takmičenja prvo osvrnula na loše odrađenu polufinalnu trku:

– Bili su tu neki tehnički problemi sa čamcem i nisam uspela. Znam da vredim za A finale, silno sam želela da tu budem.

Trebalo je posle takve trke pronaći snage i u B finalu stići na jedno od prva tri mesta koje je vodilo na Olimpijske igre:

– Čini mi se da nekako nisam bila motivisana do kraja. Želela sam samo da se odvojim i da ne dozvolim da mi željeni plasman bude ugrožen. Ispunila sam taj cilj.

U toj trci je pokazala da može dosta. U konkurenciji koja nije bila laka, koju su činile osvajačice medalja sa Olimpijskih igara u Tokiju, Svetskog kupa u Varezeu i ovogodišnjeg Evropskog prvenstva na Bledu, vodila je preko 1.500 metara da bi u finišu bez problema sačuvala treće mesto.

– Bile su tu kvalitetne takmičarke. Zadovoljna sam što sam uspela. Sve nas je poremetila slaba trka Vasića i Mačkovića. Čitav tim je pao. Znamo se, zajedno treniramo sa Nikolom Stojićem, to nije bilo očekivano. Pa i poslednjeg dana, pre moje trke je veslao Nikolaj Pimenov. Pojma nisam imala šta je uradio, samo sam kasnije čula da je jednostavno stao u finišu.

Ove sezone je osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu na Bledu. U svakom slučaju, evropska medalja i olimpijska norma mogu da je čine zadovoljnim. Nagrađena je za dobar rad sa Nikolom Stojićem.

– Odradio je na pripremama veliki posao i moj napredak od kada radim sa njim je evidentan. Očekujem da u narednom periodu ispravimo greške. Nemam pritisak olimpijskih kvalifikacija i to moram da iskoristim na pravi način. Očekujem špic svoje forme naredne godine. Želim A finale i trku u kojoj je medalja cilj.

Krajem 2020. je počela da trenira sa Stojićem. Iz godine u godinu je napredak vidljiv, danas je veslačica koja ima mesto među najboljim skifistkinjama na svetu.

Ostavite komentar