Odbojkaši Srbije optimisti pred duel sa Japanom u kvalifikacijama za OI

Odbojkaši Srbije u petak od 12.25 časova igraju protiv selekcije Japana meč petog kola grupe B kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Dve selekcije će u direktnom duelu odlučivati o plasmanu na tabeli grupe.

Srbija je trenutno na trećem mestu sa 9 bodova koliko ima i selekcija domaćina Japana,koja je četvrta, a će meč odigrati i do sada neporažene selekcije u Tokiju, SAD i Slovenija koje su na prvom i drugom mestu tabele.

Pomoćni trener u reprezentaciji Srbije Bojan Janić istakao je da će ekipa biti sveža za meč sa Japanom.

„To što su domaćini ne pravi veliku razliku. Biće puna hala, ali je publika ovde prilično pitoma i biće lepše i nama da igramo kad su pune tribine. Biće teško jer je ovo najbolji Japan u poslednjih 20 ili 30 godina. Evidentno je da na ovom turniru igraju slabije, što pokazuje i šokantan poraz od Egipta. To ne sme da nas opusti, mi očekujemo Japan iz Lige nacija koji je igrao jako dobro“, istakao je Janić.

Reprezentativac Srbije Miran Kujundžić kaže da ekipa na sutrašnjem meču mora da igra hrabro.

„Vidimo da su oni ušli u formu posle lošijeg starta. Samo hrabro i sa verom u sebe i onda bi rezultat mogao da dođe. U svakoj grupi je bilo poneko iznenađenje. Najveće što je Nemačka pobedila Italiju posle Brazila. Dugačko je bilo leto, neke ekipe su više tempirale formu za ovaj turnir. Svakako, nadam se da ćemo mi uspeti da izborimo olimpijsku vizu“, zaključio je Kujundžić.

Ostavite komentar