Novak Đoković u četvrtfinalu Vimbldona

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Holanđanina Tima Van Rajthovena rezultatom 3:1 i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona.

Kao što se i očekivalo, Holanđanin nije bio lak rival i uspeo je da namuči Đokovića, ali samo u drugom setu.

Pokazao je Rajthoven da može da igra na visokom nivou, ali nije uspeo da taj nivo igre zadrži duži period.

Novak meč započeo na pravi način, već u prvom servis gemu rivala napravio brejk, poveo sa 2:0 i do kraja seta održavao stečenu prednost.

Drugi set doneo je veliku borbu i neizvesnost sve do rezultata 3:3, kada je Rajthoven napravio brejk, koji se na kraju ispostavio kao ključnim za osvajanje drugog seta.

Mogao je Novak i da vrati pretrpljeni brejk, i to u poslednjem gemu drugog dela igre, ali nije uspeo da materijalizuje nijednu od dve brejk prilike, pa je Holanđanin izjednačio na 1:1.

Upravo to izjednačenje Rajthovena kao da je motivisalo Novaka, koji je osvojio treći set sa samo jednim izgubljenim gemom, a imao je brejk priliku i za 6:0.

Furioznu igru iz trećeg seta Đoković je preneo i u četvrti, gde je odmah na startu napravio brejk. Imao je ubrzo priliku i za dupli brejk, što nije iskoristio u petom, ali jeste u sedmom gemu seta, da bi na kraju rezultatom 6:2 obezbedio četvrtfinale.

Novakov rival u četvrtfinalu biće italijanski teniser Janik Siner koji je sa 3:1 savladao Karlosa Alkaraza. Taj meč na programu je u utorak.

Ostavite komentar