Novak Đoković: Pripremam se kao da mogu u Ameriku, držite mi palčeve!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković obratio se navijačima na Instagramu i poručio da se priprema za predstojeći Ju-Es open iako ne zna da li će moći da igra. Đoković je zahvalio navijačima na velikoj podršci i zatražio im da mu drže palčeve za poslednji grend slem, za koji se priprema kao da će nastupiti.

Novak prema trenutnim pravilima ne može da uđe na teritoriju SAD jer nije vakcinisan, a jedina šansa je da mu aktuelne vlasti omoguće izuzeće.

Đoković se priprema za Ju-Es open iako ne zna da li će igrati

 

„Želim samo da iskoristim priliku da podelim s vama koliko mi znači vaša podrška i ljubav koju mi šaljete ovih dana. Nisam je očekivao u tolikom broju i zato je moja zahvalnost i veća! Stvarno od srca veliko hvala“, napisao je Đoković na društvenim mrežama i potom se osvrnuo na predstojeći period:

„Velika mi je čast što toliko ljudi podržava moju karijeru i želi da me vidi ponovo na terenima širom sveta. Ja nastavljam da se pripremam i treniram kao da ću se takmičiti dok iščekujem odgovor da li postoji bilo kakva mogućnost da putujem u Ameriku. Hvala vam i držite mi palčeve!“

U američkom zakonu postoji i osnova za dobijanje izuzeća, ali je veliko pitanje da li će Bajdenova administracija napraviti takav potez.

Mnoge poznate ličnosti pozvale su predsednika Sjedinjenih Država Džoa Bajdena da omogući Đokoviću ulazak u zemlju, a među njima je i bratanac nekadašnjeg predsednika Amerike Džona Kenedija.

Poslednji grend slem sezone, Ju-Es open, na programu je od 29. avgusta do 11. septembra u Njujorku.

Ostavite komentar