Nikola Trajković nije više trener niškog Radničkog

Stručnjak podneo ostavku posle poraza od Novog Pazara – Nišlije traže trenera, neće Lalatovića i Bataka.
NIŠ – Prema našim saznanjima dosadašnji prvi trener i šef stručnog štaba na niškom Čairu, Nikola Trajković podneo je još u petak uveče ostavku na ovu funkciju i napustio Niš. Razlog ostavke nije nepoznat: Trajković je odlučio da napusti trenersku klupu niškog superligaša posle vrlo neprijatnog i neočekivanog poraza ekipe Radničkog u petak uveče protiv Novog Pazara (0:1).

Na čelu Radničkog Trajković je bio od kraja prošlog proleća i nakon završetka sezone 2022/2023, kada je preuzeo niški tim. Nije se proslavio rezultatima koje je niška ekipa postigla u prvenstvu – na do sada odigranih 15 utakmica i pod njegovim vođstvom Radnički je pobedio samo tri puta i četiri puta igrao nerešeno, dok je čak na osam susreta doživeo poraz. U Kupu Srbije nedavno je Radički savladao Metalac u Gornjem Milanovcu, i plasirao se u završnicu ovog takmičenja.

Nikola Trajković se, zaista dugo zadržao na mestu šefa struke u Nišu i pored slabih rezultata, jer je i pored lošeg rasporeda na startu sezone i nekoliko neočekivanih i nesrećnih rezultata, uspeo da napravi veoma dobru ekipu, koja je u poslednjih mesec i po dana pružala dosta kvalitetne igre. Na poslednjih pet utakmica pre duela sa Novim Pazarom na Čairu, koji je izgubio, u oktobru i dosadašnjem toku novembra Radnički je jednom pobedio i četiri puta igrao nerešeno. Očekivalo da će sva tri boda osvojiti i protiv Novog Pazara, ali je poražen. Trajković je krivicu za ovaj, i još neke neuspehe, preuzeo na sebe, što je, mada zvanično nije potvrđeno, naveo i u pisanoj ostavci.

Radnički je, takođe saznaje Politika, već počeo da traži novog šefa stručnog štaba, mnogo je kandidata, ali se na svakom koraku priča da su na „crnoj listi“ niškog rukovodstva Nenad Lalatović, koji je veoma uspešno (i tri puta) vodio niški kub, i Radoslav Batak. Imena ove dvojice se uopšte ne pominju među kandidatima.

Nezvanično se saznaje da je u Nišu u subotu popodne boravio fudbalski stručnjak Slavoljub Đorđević, koji je po svemu sudeći i najozbiljniji kandidat za novog šefa stručnog štaba na Čairu. Iz kluba nije saopšteno ništa ni oko ostavke Nikole Trajkovića, niti oko izbora novog trenera. Očekuje se i veruje se da će to biti učinjeno već danas i po zvaničnom dolasku Slavoljuba Đorđevića, ili nekog drugog na ovu funkciju.

Ostavite komentar