Najskuplje zimsko pojačanje: Partizan doveo reprezentativca Južne Koreje za 1.200.000 evra

Reprezentativac Južne Koreje Jung-jun Goh (22) biće peto i verovatno poslednje pojačanje Partizana u zimskom prelaznom roku, izuzev ako u smiraju „pijace” ne iskrsne još nešto interesantno van plana.

Mladi fudbaler stiže iz redova Pohang Stilersa i crno-beli će za njega platiti obeštećenje od 1.200.000 evra u četiri rate, uz 10 odsto od dalje prodaje, dok će napadač potpisati ugovor na četiri i po godine.

Partizan je od letos zainteresovan za Goha, ali nikako nije mogao da prevaziđe prevelike finansijske zahteve Pohanga, koji je za svog prvotimca isprva tražio čak 2.500.000 evra i „držao cifru” mesecima unazad. Nije čak uspevao da pronađe ni način da adekvatno razgovara sa čelnicima južnokorejskog kluba, jer su informacije bile šture ili netačne, menjale su se iz sata u sat i, po nepisanom pravilu, nijedna nije bila validna.

Klub iz Humske i trener Igor Duljaj, čija je Goh bio velika želja, činili su sve ne bi li cifru spustili, ali je problem predstavljalo potpuno drugačije funkcionisanje tržišta u tom delu sveta. Zato je operacija angažovanja Goha imala nekoliko faza i morala je da bude odložena za zimski prelazni rok.

Sport.org.rs

Ostavite komentar