Nadal pobedio Matea, u nedelju igra za 21. grend slem

Rafael Nadal je u finalu Australijen Opena jer je savladao Matea Beretinija 3:1. Po setovima 6:3, 6:2, 3:6 i 6:3.

Rafael Nadal je dobio Matea Beretinija koji je sigurno mogao da odigra bolji meč. Italijan je igrao ispod svakog nivoa u prva dva seta i posle sat i po je bilo laganih 2:0 za Rafu.

Ipak u trećem setu je Mateo konačno stigao na „Rod Lejver“ arenu pa je počeo da muči Španca.

Nije dugo bilo brejkova u tom delu igre, a baš kada je bilo najpotrebnije Beretini je pritisnuo Rafin servis i uspeo da napravi brejk. Četvrti set je bio maltene identičan samo što je otišao na drugu stranu. Prve brejk šanse su se desile u osmom gemu kada je Nadal dočekao konačno svoju šansu. Oduzeo je servis Italijanu i potom je lako taj brejk i overio za trijumf 3:1.

Nadal će igrati u nedelju protiv Stefanosa Cicipasa ili Danila Medvedeva, a biće to njegovo šesto finale u Melburnu. Do sada je gubio četiri puta, a ono što je još značajnije mogao bi da postane prvi teniser u istoriji sa 21. grend slem titulom.

Tok meča:

Nadal je u prvom setu brejk napravio prilikom prvog servis gema Matea. Tako je poveo 3:0, a zatim je sigurno držao svoj servis i dobio je prvi set 6:3. Možda najveću nesigurnost na servisu Rafa je pokazao kada je servirao za set. Imao je 40:0 i tri set lopte, nije ih iskoristio ali je ipak četvrtu pretvorio u vođstvo 1:0 u setovima.

U drugom je Mateo Beretini nastavio da puca po svim šavovima. Odmah je izgubio servis, a zatim još jedan tako da je Nadal brzo vodio 4:0 u drugom setu. Održao je tu prednost Nadal i već posle sat i po od početka duela vodio je 2:0 u setovima.

U trećem setu se Mateo Beretini drži i posle sedam gemova nije bilo čak ni brejk prilike. Odmah iza toga je Beretini sjajno pritisnuo servis Nadala i došao do brejka. Bilo je 5:3. Definitivno se pojavio novi Mateo na terenu, igra sa daleko više samopouzdanja i zapravo pokazuje zašto je stigao do polufinala u Melburnu. Veoma je lako taj brejk i overio i dobio je tako set 6:3.

U četvrtom setu nije bilo brejkova sve do osmog gema. Tada je Rafa iskoristio drugu brejk priliku u tom gemu i poveo je 5:3, a zatim je lako uzeo i sledeći gem i dobio četvrti set 6:3

Ostavite komentar