MEDITERANSKE IGRE: Srbija nastavila žetvu medalja, basketaši doneli 27. odličje!

Muška basket 3×3 reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Mediteranskim igrama u Oranu, pošto je u finalu poražena u duelu sa Francuskom sa 19:13, piše dnevni sportski list Sport.

Ekipa Srbije igrala je u sastavu Miloš Antić, Stefan Momirov, Nikola Kovačević i Nemanja Stanković, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

Basketaši doneli novu medalju Srbiji u Oranu

Basketaši su odirali sjajan turnir bez poraza do finala. Oni su u grupi ostvarili dve pobede, i to Kipra i večerašnjeg protivnika u finalu, reprezentacije Francuske.

Nakon toga, u četvrtfinalu sastali su se prekjuče sa reprezentacijom Hrvatske koju su takođe pobedili 17:14. U polufinalu, prvom meču koji su juče odigrali, ukrstili su snage sa Španijom.

I od njih su ubedljivo bili bolji rezultatom 21:13. U finalu, sastali su se ponovo sa ekipom Francuske. Ovoga puta, Antić, Momirov, Kovačević i Stanković nisu uspeli da ponove pobedu iz grupe, već je Francuska u finalu pobedila rezultatom 19:13.

To je još jedna u nizu medalja koje su basketaši Srbije osvojili na svetskoj sceni.

Nakon što su naši najbolji basketaši pre samo sedam dana osvojili Svetsko prvenstvo u Antverpenu, njihove mlađe kolege osvojile su srebrnu medalju na Mediteranskim igrama.

Srbija je tako došla do 27. odličja na Mediteranskim igrama i trenutno zauzima šestu poziciju na rang-listi sa 12 zlata. Ispred su samo Španija, Alžir, Francuska, Italija i Turska.

Što se rangiranja po broju medalja tiče, „orlovi“ zauzimaju osmo mesto, dok je i po ovom parametru neprikosnovena Italija sa čak 131 medaljom.

Ostavite komentar