KK Partizan: Ne prihvatamo jednostrani raskid ugovora Jama Madara!

Košarkaški klub Partizan saopštio je danas da ne prihvata jednostrani raskid ugovora igrača Jama Madara, kao i da će pravdu potražiti pred organima Međunarodne košarkaške federacije (FIBA), dok se saradnja sa menadžerskom agencijom Beobasket prekida.

„Sve ugovorne obaveze prema igraču, klub je isplatio, kao i obaveze prema agenciji CAA sa kojom klub ima potpisan ugovor o zastupanju Jama Madara. Pravdu u ovom slučaju, Partizan će potražiti pred organima FIBA na kojem će tražiti hitan postupak”, navodi se u saopštenju.

Dosadašnji košarkaš Partizana Jam Madar potpisao je danas dvogodišnji ugovor sa Fenerbahčeom, uz mogućnost produženja za još jednu godinu.

Iz Partizana dodaju da je sporni imejl od strane američke agencije CAA poslat sa adrese koja nikada pre nije korišćena u komunikaciji sa klubom.

„Kompletan ‘mejling’ sistem KK Partizan se nalazi u Majkrosoft serveru koji ga je prepoznao kao ‘džank mejl’. Sertifikat Majkrosofta je nemoguće falsifikovati i klub ima oficijalni dokaz o tome da je sporni imejl završio kao džank”, navodi se.

Crno-beli ističu da izraelski plejmejker nikada nije obavestio klub o promeni menadžerske agencije koja ga zastupa u Evropi.

„KK Partizan je prvi put saznao za problem kada je na sastanku sa novom agencijom koju predstavlja Miško Ražnatović video odštampan sporni imejl i potencijalni raskid ugovora”, ističe se u saopštenju.

Iz Partizana navode da je najvažnije da se Madaru ne duguje nijedna plata, kao ni agenciji CAA koja ga zastupa u Americi.

„Igrač je ubeđen od strane novog agenta kako je njegov ugovor jako nepovoljan po njega jer nije imao opciju izlaska za evropski klub, već samo za NBA. KK Partizan je platio obeštećenje u dve rate njegovom matičnom klubu, Hapoelu iz Tel Aviva i potpisao je ugovor na 2 + 1 godinu sa opcijom od strane kluba da u leto 2023. produži saradnju”, dodaje se.

Aktuelni šampioni ABA lige ističu da će saradnja sa agencijom Beobasket biti prekinuta posle višegodišnje saradnje.

„Na kraju prethodne sezone, Partizan je svakako planirao da Madaru ponudi produžetak saradnje po poboljšanim uslovima, ali nastup igrača i njegove agencije, uz pozivanje na sporni raskid ugovora i traženje duplo većeg ugovora od aktuelnog, klub nije želeo da isprati. Ovakvo poslovanje agencije sa kojom je klub sarađivao više od 20 godina, navodi na to da se saradnja sa BeoBasketom okonča”, navodi se.

Iz Partizana poručuju da su spremni da saslušaju ponude za Madara i da ga uz obeštećenje puste u Fenerbahče ili neki drugi klub.

„U navedenom slučaju, štitićemo se svim raspoloživim pravnim sredstvima”, zaključuje se.

Ostavite komentar