Juventusu vraćaju 15 bodova, italijansko prvenstvo ulazi u neizvesnu završnicu!

Italijanski fudbalski klub Juventus najverovatnije će dobiti nazad oduzetih 15 bodova koji su im oduzeti zbog finansijskih malverzacija., piše dnevni sportski list Sport.

Konačna odluka biće doneta u četvrtak, ali prema pisanju italijanskih i britanskih medija, sada već postoje nagoveštaji da će Staroj dami biti uvažena žalba. Juventus će tako dobiti nazad 15 bodova čime će trka za mesto koje vodi u Ligu šampiona u Seriji A postati potpuno neizvesna.

Kazna izrečena u januaru zbog manipulacije iznosima transfera, sve kako bi se povećala kapitalna dobit, u potpunosti je izbacila tim za koji igraju srpski reprezantativci Dušan Vlahović i Filip Kostić iz borbe za plasman u Ligu šampiona naredne sezone, ali posle saslušanja žalbe postoje indicije da će biti ukinuta.

Kako pišu italijanski mediji, Fudbalski savez Italije nije se protivio potezu Juventusa, odnosno neće uložiti protivžalbu pre konačne presude.

Izvori inostrane štampe javljaju da je sve veća verovatnoća da se čitav proces prebaci na drugi sud, što znači da će Juventus dobiti 15 bodova nazad, a samim tim i bolju poziciju na tabeli Serije A, odnosno treće mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Advokati crno-belih iz Torina se nadaju da će oboriti optužbe i dobiti slučaj.

Upravni odbor Juventusa je podneo ostavku odmah po izricanju kazne. Funkcionerima kluba je zabranjeno da budu nosioci bilo kakvih funkcija u fudbalu i to Fabiju Paratičiju na dve i po godine, Andrei Anjeliju i Mauriciju Arivabeneu na po dve, Federiku Čerubiniju na 16 meseci, a Pavelu Nedvedu na osam.

Kazna je proširena i na funkcije u drugim državama i to na insistiranje FIFA, zbog čega je Paratiči bio primoran da napusti Totenhem.

Sada ostaje da se vidi da li će i njima biti ukinute kazne. U svakom slučaju, deluje da će se kontroverzni Juventus ponovo vratiti na velika vrata u vrh italijanskog i evropskog fudbala.

Ostavite komentar