IMA SE – MOŽE SE: Srpski medijski tajkun Dragan Šolak kupio engleski FK Sautempton!

Engleski fudbalski klub Sautempton potvrdio je da je zloglasni srpski medijski tajkun i osnivač „Junajted grupe“ Dragan Šolak, novi većinski vlasnik kluba!

Sautempton je naveo da je Šolakova kompanija „Sport republic“, kupila većinski deo deonica od kineskog investitora Gaa Jišenga.

„Tokom protekle dve godine, zajedno sa vlasnicima deonica našeg kluba, bili smo u potrazi za novim partnerom koji će voditi klub u budućnosti. Danas smo našli savršeno rešenje. ‘Sport republic’ je grupa iskusnih investitora, sa velikim iskustvom u elitnom profesionalnom sportu. Takvu kombinaciju je veoma teško naći, ali zadovoljni smo što je postignut dogovor koji će osigurati naš klub na duže staze“, navodi se u saopštenju prvog čoveka Sautemptona, Martina Semensa.

Semens dodaje da je engleski klub pronašao partnere sa velikim ambicijama i razumevanjem šta Sautempton predstavlja.

„Danas je novi početak za nas sa novom vlasničkom grupom. Pronašli smo partnere sa velikim ambicijama za budućnost, ali i one koji razumeju šta Sautempton predstavlja i kom pravcu treba da ide. Naša strategija je da idemo napred držeći se planova koje smo imali prethodnih godina, ali uz njihovu podršku, to možemo postići sa jednim novim fokusom i brzinom. Kao klub, nikada nismo želeli da kupujemo uspeh, već da ga zaslužimo. ‘Sport republic’ nam pruža moć da unapredimo svoje operacije na svim nivoima, i pomoći će nam da stignemo do uspeha za koji naši ljudi vredni rade i koji naši navijači zaslužuju. Svi u Sautemptonu žele dobrodošlicu Draganu, Henriku, Rasmusu i ostalim ljudima u naš klub. Tragali smo za dobrim ljudima sa ambicijom koji će nas povesti u novu eru i srećan sam što mogu da potvrdim da smo ih pronašli“, zaključuje Semens.

„Moji partneri i ja imamo dugogodišnje iskustvo u sportu i zabavnoj industriji i ‘Sport republic’ je osnovan sa ciljem da kombinuje ta ekspertska znanja i donese nešto jednistveno na tržište. Sautempton ima sve kvalitete koje smo tražili u jednoj velikoj sportskoj organizaciji. To je klub sa izuzetnim menadžmentom, izuzetnim razvojem talenata, timom koji igra atraktivan fudbal i koji ima posvećenu bazu navijača. Presrećni smo zbog kompletiranja ove akvizicije, što je prvi korak ka sprovođenju naše investicione strategije. Sautempton će biti temelj organizacije koju planiramo da izgradimo“, navodi Dragan Šolak.

Ostavite komentar