Hrvatski selektor Dalić: Srbija je opasna reprezentacija, ne bih voleo da se sretnemo u grupi!

Srbija je opasna ekipa i ne verujem da će bilo koja velika reprezentacija biti srećna ukoliko je izvuče u grupi, rekao je selektor Hrvatske Zlatko Dalić.

Strateg aktuelnih vicešampiona sveta imao je u Dohi srdačan susret sa selektorom Srbije Draganom Stojkovićem Piksijem, odao mu je priznanje na svemu što je u poslednjih godinu dana uradio sa srpskim nacionalnim timom, a posebno na impresivnoj pobedi u Portugaliji.

„Dolaskom Piksija na mesto selektora promenilo se puno toga u vašoj reprezentaciji i sada ste tvrd orah za sve rivale. Ne verujem da će bilo koja velika reprezentacija biti srećna ukoliko izvuče Srbiju u grupi. Slična je situacija kao sa Hrvatskom – imate puno kvalitetnih igrača koji igraju u dobrim klubovima. Piksi je to lepo posložio i sada definitivno delujete kao tim“, rekao je Dalić, prenosi Fudbalski savez Srbije.

On je rekao da ne bi voleo da se Hrvatska i Srbija nađu u istoj grupi.

„Pobediti Portugaliju na gostujućem terenu golom u 90. minutu… Ne može to baš svako. Rekao sam i pred onu utakmicu u plej-ofu za Evropsko prvenstvo da bih više voleo Škotsku za protivnika. Čisto iz fudbalskih razloga, ništa drugo. Lakše mi je sa Škotskom, nego sa Srbijom. I videlo se u Glazgovu da sam bio u pravu. Škotsku smo lako otpisali sa Evropskog prvenstva, a sa Srbijom bi bilo daleko teže“, rekao je Dalić.

Žreb za Mundijal u Kataru održava se sutra u Dohi od 18 sati.

Ostavite komentar