DIREKTOR ZVEZDE TERZIĆ OTKRIO: Ovi igrači ne mogu da idu, oni nisu na prodaju!

Mnogo je spekulacija, posebno o odlasku Milana Borjana, ali Zvezdan Terzić stavlja tačku i kaže jasno ko od igrača nije na prodaju.

– Kostur igrača ne može da ide, osim ako bi došla ponuda koja nije realna da se odbije. To su Borjan, Dragović, Rodić, Katai, Ivanić, Kanga i Ben. To su najbolji igrači i nisu na prodaju. Mnogi igrači nisu pokazali pun kapacitet. Neke mlade ćemo prodavati, jer Crvena zvezda tako živi – kazao je Terzić.

Znači li to da Zvezda sad mora da proda Marka Lazetića?

– Ne određujem to ja, to određuje tržište. Evropsko tržište hoće da plati samo mladog igrača, onaj koji ima 23-24 godine već je star. Logika je – pa ako je taj igrač tako dobar, šta i dalje radi u srpskoj ligi koja je slaba? Kako ste odoleli ponudama? Nema logike. Tržište sa ovih prostora je prepoznato kao tržište talentovanih dečaka. Mi smo 30 miliona evra prihodovali od igrača iz naše omladinske škole. Igrači imaju tajming. Ako ga ne prodamo na vreme, on nije mlad, nego ga kupuju kao poluproizvod. Naša liga je toliko slaba da igrači skoro nikad ne dostignu cenu od 15 miliona evra. Može jedino ako je jako mlad, ako igra za svoj klub standardno u evropskim okvirima i ako je u A reprezentaciji. Videćemo je li ovo pravi momenat za Lazetića ili će biti u junu ili sledećeg januara. On je jako mlad, sad će da napuni 18 godina, znači biće mlad i za godinu. Za Njegoša Petrovića i Veljka Nikolića ne možemo reći da su mladi. Oni su propustili pik kad je prodaja u pitanju. Ima tu dosta i objektivnih razloga. Povrede, kovid. Nikolić je već četiri-pet meseci u autu zbog povrede. Nametnuli su se neki drugi igrači.

Verujete i dalje u Veljka Nikolića, da može da napravi ozbiljnu karijeru?

 Igrači moraju da budu svesni da Zvezda kao klub koji živi od prodaje mladih igrača hoće da stane iza njih, ali i oni moraju da odgovore zahtevima koji su beskompromisni. Najbolji primer je štoper Strahinja Eraković, koji se izborio da bude nosilac igre. Imate igrače i koji kasno sazrevaju. Nikolić mora na proleće da bude najbolji igrač Crvene zvezde. On je moj ljubimac, ima sve kvalitete. On je profil igrača koji nam treba. Ima ideju, kreativnost, maštu, sve je drugačije sa njim na terenu.

Ostavite komentar