Debakl mladih srpskih košarkašica u borbi za bronzu na Evropskom prvenstvu!

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije, igračice uzrasta do 20 godina, ubedljivo je izgubila u borbi za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu – Španija je trijumfovala 94:36.

Lošu igru iz subotnjeg polufinala protiv Letonije, mlade košarkašice Srbije ponovile su i u borbi za treće mesto na Evropskom šampionatu, zahvaljujući čemu je Španija ostvarila ubedljiv trijumf.

Već od prve četvrtine Špankinje su diktirale tempo utakmice, igrale odličnu odbranu i u kontranapadima dolazile do lakih poena.

Izabranice Dajane Butulije nisu još jednom nisu imale svoj napadački dan, pa je Španija već posle prve deonice imala vođstvo 27:13.

Kao da je loš početak dodatno demoralisao srpske košarkašice, koje su u drugoj i trećoj deonici ubacile po 7 poena i dozvolile protivnicama da odu na gostovo 50 poena prednosti.

Debakl nije izbegnut ni u polsednjoj četvrtini, pa su mlade srpske košarkašice u poslednja dva meča na turniru u velikoj meri pokvarile utisak sa mečeva tokom većeg toka šampionata u Litvaniji.

Srpski tim ubacio je samo devet šuteva iz igre uz katastrofalan procenat šuta, a Dunja Zečević bila je najefikasnija sa 9 postignutih poena.

Na drugoj strani Alkoron je ubacila 21, a Kontelova 13.

U borbi za zlatnu medalju bore se večeras Francuska i Letonija.

Ostavite komentar