Darko Pančev pred premijeru filma „Kobrin put do zvijezda“ za “Hype”: Bosno moja, divna, mila, lijepa, gizdava, u tebi je Sarajevo škola fudbala

U skopskom hotelu Aleksandar Palas večeras (20 sati) će biti prikazana premijera dokumentarnog filma o legendarnom centarforu Vardara, Crvene zvezde, Intera iz Milana, Lajpciga, Fortune iz Dizeldorfa, Siona, te reprezentacije bivše Jugoslavije Darku Pančevu (57), piše Hype BiH.

Ima puno materijala

– Spremamo se za premijeru, nadam se da će serijal koji će biti napravljen od nekoliko epizoda i ići na Sport Klubu biti dobar, ima puno snimljenog materijala – rekao je Pančev u ekskluzivnom razgovoru za “Hype” i dodao:

– Drago mi je što dolaze naše regionalne zvijezde kao što su Savićević, Piksi Stojković, Binić, Marović, Dika Stojanović, Goran Plavi Stevanović iz Partizana, Goran Bogdanović iz Partizana… Zvali smo i neke druge, ali nikome ne možemo da zamjerimo ko ne može doći, svako ima neke privatne ili poslovne obaveze. Ko je došao, došao je… Nadam se da ćemo se dobro povesti. Bit će dostra naroda – istakao je Pančev.

Dokumentarac nosi naziv „Kobrin put do zvijezda“ i govori o fudbalskom putu jednog od najbojih fudbalera bivše Jugoslavije, koji je sa beogradskim crveno-bijelima osvojio Evropu i svijet. Film je rađen u produkciji Sport Kluba i Sportnetworka NS, u saradnji sa skopskim Sportskim radiom 90.3 fm, pod pokroviteljstvom Univerziteta Skoplje.

– Normalno je da premijera bude u Skoplju, jer sam ja ovdje rođen… Nadam se da će cijeli region imati priliku da vidi ovaj dokumentarni film – istakao je Pančev.

Bosno moja…

Autor filma je glavni urednik Sportnetworka NS Aleksandar Stanković, a producent Radovan Maksimović. U dokumentarnom filmu koji traje sat i 18 minuta učestvuje 45 ličnosti iz svijeta sporta, kulture i svakodnevnog života koje su svako na svoj način učestvovali u svim životnim iskušenjima Pančeva. Ovaj film samo je uvod u serijal od šest epizoda o životu i karijeri Darka Pančeva, koji će se ekskluzivno emitovani na Sport Klubu. Tokom više mjeseci rada na ovom projektu prikupljeno je oko 200 sati materijala snimljenog na više lokacija u Skoplju i Makedoniji, ali i u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu, Podgorici, Bukureštu, Kruševcu, Smederevu…

– Pozdrav za Sarajevo pjesmom: Bosno moja, divna, mila, lijepa, gizdava, a, a, a, u tebi je Sarajevo škola fudbala – zaključio je Pančev razgovor za “Hype”.

Razgovor sa legendarnim napadačam poslušajte u audio prilogu.

Tagovi:

Ostavite komentar