AGONIJA PARTIZANA! Vazura i Vučelić slave pobedu, Mijailović kaže: GOTOVI SU!

Agencija za privredne registre (APR) donela je odluku da se na Fudbalski klub Partizan ne mogu primeniti odluke JSD Partizan jer fudbalska sekcija nije bila ni registrovana kao član sportskog društva. To znači da JSD Partizan nema osnova da uvede privremenu upravu fudbalskom klubu Partizan. Sa druge strane, iz JSD Partizan tvrde da je fudbalski klub legitimni deo sportskog društva i da to stoji u prvom članu Statuta FK Partizan.

JSD Partizan, na čijem čelu je predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović, podneo je dokumentaciju koja, prema APR, nije bila dovoljna da se dokaže da je FK Partizan član sportskog društva, a imaće još 30 dana da dopuni dokumentaciju.

Prema informacijama do kojih je došao Informer, aktuelna uprava fudbalskog kluba iz Humske na čelu sa predsednikom Miloradom Vučelićem i generalnim direktorom Milošem Vazurom veruje da ostaje u klubu.

Generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura poručio je da na dan 3. maj, kad je JSD Partizan pokušao da se upiše u APR, ne postoje dokazi da je klub deo JSD Partizan.

– Fudbalski klub Partizan održao je u septembru Skupštinu i doneo odluku da, ukoliko nelegalno izabrana uprava JSD pokuša da uvede fudbalskom klubu privremenu upravu, FK Partizan automatski istupa iz JSD Partizan. Na dan, 3. maja, kada je nelegalno izabrana uprava JSD pokušala da se upiše u APR, ne postoji nijedan dokument da je FK Partizan član JSD Partizan – rekao je Vazura.

Agencija za privredne registre odbacila je registracionu prijavu za registraciju promene podataka u Registar udruženja, društava i saveza u oblasti sporta, jer je utvrđeno da nisu ispunjeni uslovi iz člana 14. stav 1. tačka 7) Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre.

Proveravajući ispunjenost uslova registrator je utvrdio da u Registru udruženja, društava i saveza u oblasti sporta, kod podataka koji su registrovani za Fudbalski klub Partizan, nije registrovan podatak da je Fudbalski klub Partizan član Jugoslovenskog sportskog društva Partizan„, navodi se u odluci APR.

Agencija za privredne registre navela je i da JSD Partizan ne može da smeni upravu FK Partizan.

Na osnovu napred navedenog i na osnovu priložene dokumentacije, registrator u momentu registracije nije mogao da utvrdi da je dana 3.5.2023.godine, odnosno u trenutku donošenja odluke upravnog odbora udruženja: „Jugoslovensko sportstko društvo Partizan“, o raspuštanju uprave i razrešenju zastupnika i imenovanju privremene uprave i zastupnika u Fudbalskom klubu Partizan, Fudbalski klub Partizan bio član Jugoslovenskog sportskog društva Partizan i da su na njega mogle da se primene odredbe Statuta Jugoslovenskog sportskog društva Partizan, odnosno odluka upravnog odbora Jugoslovenskog sportskog društva Partizan„, stoji u odluci APR.

Evo rešenja koje je donela Agencija za privredne registre, a koje je potpisala Nives Čulić.

S druge strane, predsednik JSD Partizan Ostoja Mijailović kaže da sad samo jedan korak deli fudbalski klub od dobijanja prinudne uprave i da Vazura i Vučelić nemaju baš nikakvog razloga da slave.

– Dopunićemo zahtev APR-a neophodnom dokumentacijom i dokazom da je fudbalski klub član sportskog društva. I to od njegovog osnivanja do današnjeg dana. U pitanju je samo administrativni uslov u postupku registracije – poručio je Mijailović.

Generalni sekretar JSD Partizan Željko Tanasković takođe se nije nimalo uznemirio zbog dopisa APR-a, štaviše on tvrdi da sve ide u željenom pravcu.

– Izgubili smo rat za Partizan!? Mislim da je baš obrnuto. Mi smo na pragu velike pobede. U dopisu ARP-a stoji da imamo zakonski do 30 dana da pošaljemo dokaz da je fudbalski klub član sportskog društva. Ako istorija duga 77 godina nije dovoljan dokaz, ako neko hoće da kaže da smo svi mi koji smo godinama navijali za Partizan ustvari bili obmanuti, onda ćemo da se pozove upravo na odluke objavljene na tom istom APR-u. Tamo je objavljen Statut fudbalskog kluba, iz septembra prošle godine, gde u prvom članu jasno piše da je Fudbalski klub Partizan udruženi član Jugoslovenskog sportskog društva Partizan. Prema tome, sve je jasno – kaže Tanasković.

Kako i zašto je APR onda utvrdio da FK nije član JSD, ostaje nedoumica.

– To vam govori o polugama moći, uticajima, nečasnim radnjama… Ali, mi već pripremamo dopunu dokumentacije i uradićemo u zakonskom roku sve što je do nas. I kao što sam rekao na početku, ovo je naš prvi korak ka spašavanju fudbalske sekcije – dodao je Tanasković.

Ostavite komentar