ABA LIGA KOŠARKAŠA: Igokea gost Zvezde

Kako je Crvena zvezda izgubila korak u Evroligi, fokus kao da se prebacuje na ABA ligu, zapravo sa startom druge polovine regionalnog nadmetanja. Evroligaški derbi sa Partizanom 4. januara govoriće i o ABA ligi (regionalni okršaj „večitih” rivala je 27. januara) koja je sa Igokeom na četvrtoj poziciji, ali današnji (20 časova, dvorana „Aleksandar Nikolić”) susret „crveno-belih” sa ekipom iz Bosne i Hercegovine je manje magnet zbog bodova.

Više je to zbog estetike ABA lige koja je ovih dana novogodišnja, marketinški dizajnirana po uzoru na NBA sa premijerom televizijske emisije sa Žarkom Paspaljem, Aleksandrom Petrovićem i Sašom Dončićem i novim statističkim sadržajem koji prati više od dve decenije lige. „NBA tolks” je na startu ABA ligu analizirao kao visok projekat koji je izbacio veliki broj igrača, najpre iz perioda izjednačenosti šampionskih ekipa Olimpije, Zadra, FMP-a (kao varijacija za OKK ovo bi bio „izgled” vrha košarkaškog prvenstva velike Jugoslavije pre više od pola veka), Hemofarma itd.

Božićni NBA televizijskih prenosa (igrom slučaja apsolutni lider ove sezone ABA lige je Luka Božić) vidi se i sa prelaznim rokom koji je sa znatnim uticajem na tabelu ABA lige, od prelaska prvog strelca Mege Nikole Topića (18,6 poena, četvrti za ligu) za tabor Crvene zvezde, do Igokeinog jačanja direktnog rivala Budućnosti sa Nikolom Tanaskovićem (11,9 poena po susretu). Igokea je sporazumno raskinula ugovore sa oba svoja košgetera budući da je i Stefan Mudi (12,7 poena) napustio Banjaluku.

Ostavite komentar